El Jutjat del Penal número 7 ha condemnat a dos anys de presó un manifestant per lesionar un agent dels Mossos d’Esquadra amb una pedrada enmig dels aldarulls que es van produir durant una de les manifestacions posteriors al desallotjament de Can Vies. La jutgessa també condemna tres participants més en aquells aldarulls a penes de presó menors.

En una sentència a la qual ha tingut accés Europa Press, el jutge imposa a Albert E. 15 mesos de presó per atemptat contra l’autoritat, nou mesos més per desordre públic i una multa per un delicte de danys. A la vegada, el condemna per una falta de lesions i l’obliga a abonar una indemnització de 210 euros al policia lesionat. Segons la sentència, el noi va llançar una pedra a una furgoneta antidisturbis, que va impactar contra un dels agents, durant els aldarulls viscuts el 20 de maig de 2014 a Sants. El policia va patir una contusió al colze que va tardar set dies a curar-se.

El jutjat també ha condemnat tres manifestants més per desordre públic i danys: nou mesos i una multa per a Carles E. i Adrià V.; i quatre mesos per a Joan P.,  perquè li ha aplicat un atenuant per alteració psíquica. Entre els quatre hauran d’indemnitzar el Departament d’Interior amb 520 euros pels desperfectes. Se’ls condemna per llançar pedres i jardineres, i fer barricades amb contenidors i motocicletes per impedir el pas dels furgons policials.

Durant el judici celebrat el 31 de maig de 2016, els quatre van defensar la seva innocència. Segons van explicar, van anar a la manifestació de protesta contra el desallotjament de Can Vies, però que no van participar en els aldarulls sinó que se’ls van trobar quan tornaven cap a casa. La defensa va criticar, en el seu moment, que l’acusació es basava únicament en el testimoni dels agents dels Mossos. Però el tribunal ha considerat acreditat que els quatre manifestants formaven part de la trentena de persones que van causar els aldarulls.

Al final, la pena imposada pel jutjat ha estat inferior els tres anys i mig de presó que en un principi demanava la Fiscalia per a l’Albert E. També han estat menors les condemnes dels altres tres acusats. En aquest cas, la Fiscalia en demanava un any i sis mesos de presó.