El titular del jutjat penal 1 de Barcelona ha suspès la pena de dos anys per la qual ha condemnat el ciutadà suec que el mes de febrer va ser detingut per robar un vehicle de bombones de botà i entrar en contra direcció per la ronda del Litoral. Arran d’un acord de conformitat en la seva defensa i la fiscalia, ha quedat en llibertat amb la condició que no cometi nous delictes i segueix un tractament psicològic durant dos anys.

Els fets es remunten al mes de febrer, quan va robar un vehicle de bombones de botà i va entrar a la ronda del Litoral en contra direcció. El jutge l’ha condemnat a dos anys de presó per un delicte contra la seguretat vial per conducció temerària, un delicte contra la seguretat vial per conduir sense permís (que li havien retirat per ordre judicial), i per un delicte de furt d’ús de vehicle i d’atemptat amb ús de mitjà perillós, sobre els quals hi ha aplicat l’atenuant d’actuar sota els efectes de l’alcohol i de substàncies estupefaents.

En el judici, l’acusat va reconèixer els fets, cosa que va dur que la seva defensa i la fiscalia acordessin suspendre la pena de presó amb la condició que no cometi nous delictes i segueixi tractament psicològic durant dos anys. Ara bé, haurà de pagar igualment més de 20.000 euros de responsabilitat civil als ferits, als propietaris dels vehicles amb qui va xocar i el propietari del camió de bombones de botà.