“A tot arreu on es produeixen aldarulls hi ha gent dormint al carrer”. L’entitat Arrels Fundació ha advertit que la gent que dorm al carrer està vivint amb molta angoixa les nits d’aldarulls a la ciutat, com la d’aquest dissabte, que va deixar diverses destrosses a la Rambla.

El director de la fundació alerta que les persones que viuen al ras són doblament vulnerables: “Poden ser ferides accidentalment” i, afegeix, no tenen una llar on refugiar-se “com la resta de ciutadans”. Busquets, a més, ha recordat que en una de les protestes per Hasél, una persona sense sostre va resultar ferida a la cama per l’impacte d’un objecte.

Busquets, a més, alerta que a “Barcelona no hi ha recursos perquè aquestes persones puguin refugiar-se” en cas de nits d’aldarulls. També afegeix que, en que cas que resultin ferits, “no tindran cap mena d’empara legal que els ajudi”.

Han de canviar d’ubicació

El director de l’entitat alerta que l’única alternativa que tenen els sensesostre davant d’aquestes situacions és desplaçar-se d’ubicació. Busquets avisa que això pot ser “altament problemàtic”: poden perdre el lloc on normalment descansen o passen la nit, i també tot el material que necessiten per passar la nit al ras, com sacs de dormir, mantes o cartrons.