Els laboratoris de microbiologia dels hospitals, com el Vall d’Hebron, estan atents per si detecten més casos de coronavirus a Catalunya de la variant britànica. El cap del Servei de Microbiologia de l’hospital, Tomàs Pumarola, demana extremar la precaució, ara que s’han acabat les festes, i complir més que mai les mesures d’autoprotecció que, diu, s’ha demostrat que funcionen. “Funcionen tan bé que aquest any no hem tingut ni un cas de grip”.

Si se segueixen aquestes mesures de distanciament social, creu Pumarola, es podrà contenir el creixement dels contagis de covid-19 ja siguin de la variant britànica o de la majoritària actualment al nostre país. “Si ho fem bé podrem mantenir el virus a ratlla i més ara que hem començat amb la vacunació”.

Pumarola explica que “calen més estudis” per determinar si la variant del virus que s’ha estès al Regne Unit és més contagiosa. “De moment el que hi ha és la percepció que té major transmissibilitat però que no està associada a una major gravetat dels casos”.

La variant britànica ja és a Catalunya

La consellera de Salut, Alba Vergés, va confirmar que ja s’ha detectat a Catalunya un primer cas d’una persona contagiada amb la variant britànica de la covid-19. És una persona que havia viatjat al Regne Unit recentment. S’està fent un estudi de contactes per determinar si ha contagiat altres persones. Vergés, però, va reconèixer que “és probable” que hi hagi més casos no detectats, tal com ha passat en altres territoris.