L’avinguda de la Reina Maria Cristina, on es farà l’espectacle per acomiadar el 2019, concentra bona part dels efectius de seguretat que hi haurà durant la nit de Cap d’Any a Barcelona. El dispositiu, que han dissenyat conjuntament Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana,  reforça la presència d’agents dels dos cossos en aquesta zona i serà similar al d’anys anteriors. El públic que assistirà a l’espectacle es situarà a la calçada central de l’avinguda i a la vorera de la banda Llobregat, mentre que l’altra vorera estarà tancada i destinada a la seguretat. A més, els assistents només podran accedir a la festa per la plaça d’Espanya, mentre que els accessos per les avingudes de Rius i Taulet i de Francesc Ferrer i Guàrdia estaran tancats. Altrament, a la zona on es farà l’espectacle, també s’instal·laran elements de protecció, tot i que no impediran l’accés dels vehicles d’emergències i seguretat.

Per facilitar tant l’arribada com la sortida dels assistents a la festa, l’Ajuntament recorda que durant la nit de Cap d’Any el metro funcionarà de forma ininterrompuda.

Els Bombers vigilaran la pirotècnia

Aquest any, els Bombers de Barcelona també han preparat un dispositiu específic per garantir la seguretat de l’espectacle de la nit de Cap d’Any de l’avinguda de la Reina Maria Cristina. El motiu és que, en aquesta ocasió, l’espectacle de llum, aigua i música també comptarà amb 125 generadors de flames i pirotècnia. Un any més, l’esdeveniment anirà a càrrec de Group F, una de les grans companyies internacionals d’espectacles pirotècnics i de teatre a l’aire lliure.

Talls de trànsit a l’avinguda de la Reina Maria Cristina

Les afectacions en la mobilitat a la zona de l’avinguda de la Reina Maria Cristina ja s’han començat a notar. Ja fa dies que els vehicles no poden estacionar a l’avinguda, i a partir de la mitjanit de dilluns, 30 de desembre, tampoc no ho podran fer a la majoria dels carrers del voltant. També estan tancats els accessos a les passarel·les de l’avinguda i les escales laterals de la plaça de les Cascades. A més, el 31 de desembre es tancaran els accessos al pàrquing i, a partir de les 19 h (o quan sigui necessari per l’acumulació del públic) es tallarà el trànsit tant a l’avinguda de la Reina Maria Cristina com a les avingudes de Rius i Taulet i de Francesc Ferrer i Guàrdia, així com als carrers de la Guàrdia Urbana i de Mèxic.

L’Ajuntament també té a punt un reforç dels equips de neteja que es posaran a treballar tan bon punt acabi la festa.