Poc més d’una hora de declaració ha estat suficient perquè Fèlix Millet impliqués de ple Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) en el cas Palau. Millet ha començat acceptant fets que ja va confessar com el pagament del casament de les filles, però ha donat un tomb a la seva declaració quan ha acceptat obertament els pagaments que Ferrovial feia a CDC a través del Palau per obtenir obra pública. També hi ha implicat l’extresorer convergent Daniel Osàcar, acusat en la causa.

Millet ha explicat que la comissió habitual de Ferrovial era del 4 %, del qual ha dit un 2,5 % era per a Convergència, un 1 % per a ell i un 0,5 % per a l’exdirector general del Palau, Jordi Montull. La quantitat que pagava l’empresa, ha dit l’expresident del Palau, la pactava Ferrovial i Convergència i ell no hi intervenia. Millet ha implicat directament l’extresorer del partit Daniel Osàcar i, a preguntes del fiscal, Emilio Sánchez-Ulled, ha reconegut que el Daniel que apareix als papers de la comptabilitat correspon a Osàcar. En canvi, ha negat que sàpiga si, a part dels tresorers, hi havia altres càrrecs del partit que en tinguessin coneixement.

Segons Millet, ell va tractar amb l’extresorer Carles Torrent, ja mort, qui ha dit anava al Palau “a recollir diners” i amb Osàcar ha dit hi va tenir relació Montull. També ha confirmat que “es van donar diners” a la fundació Trias Fargas, vinculada a Convergència.

El fiscal, que ha interrogat Millet durant més d’una hora i mitja, li ha preguntat sobre altres pagaments que consten a la documentació que es va trobar al Palau. Per exemple, per 12,5 milions d’euros a Àngel Colom, un pagament que Millet ha assegurat que no recorda. Sí que ha acceptat, però, que va pagar la campanya d’Esteve Escuer per CDC a l’alcaldia de l’Ametlla del Vallès.

Millet ha reconegut que amb Montull van optar per autoadjudicar-se una prima, que en el cas de l’aleshores president ha acceptat que era de 800.000 euros l’any. Ha acceptat que van introduir una clàusula als estatuts de la Fundació per cobrar-la i que el cobrament el feien a través de societats en què les administradores eren les dones de Millet i Montull i així “pagar menys impostos”.

L’expresident del Palau de la Música ha reconegut que els fons de la institució van servir per pagar obres a casa seva i a les de Jordi Montull i Gemma Montull, així com els casaments de les seves dues filles. En aquest últim cas, però, Millet ha justificat que el Palau va pagar els casaments perquè servís per “fer publicitat que al Palau es podien fer casaments”. En aquest sentit el fiscal li ha recordat que tot plegat va costar 164.000 euros. Millet, però, ha dit que desconeix les xifres. També ha acceptat que tant ell com Montull van fer diversos viatges a l’estranger a càrrec del Palau.
Millet ha insistit diverses vegades a dir que tots els diners desviats per al seu lucre, les obres, els viatges i els casaments van ser errors i ha repetit diverses vegades que “em vaig equivocar” i s’ha mostrat penedit.