És la segona fuita en menys de 24 hores: aquest dijous també se’n va produir una en una canonada davant del número 157 del mateix carrer, en els immobles del Poblenou on es van detectar fa més de tres mesos esquerdes als fonaments.

Una dotació de Bombers, una patrulla de la Guàrdia Urbana i operaris de la companyia d’aigües han treballat per resoldre la incidència. Els treballadors han començat a foradar el terra a quarts de nou al punt on ha sortit l’aigua i ha trencat diversos panots per investigar l’origen de l’incident.

 

En aquest tram de carrer les canonades són antigues i de fibrociment. El consistori ha sol·licitat a l’empresa d’aigües Agbar que canviï de manera urgent les canonades del carrer de Llull entre les cruïlles de Roc Boronat i Llacuna. Segons el regidor de Sant Martí, Josep Maria Montaner, entre les possibles causes hi ha el material de les canonades i també un pic de la demanda d’aigua atès que la ruptura de les canonades, tant dijous com divendres, es va produir al matí. Montaner, però, també ha apuntat la possibilitat que hi hagi influït les obres de l’hotel del davant: “Hem de contextualitzar per saber si les planxes i les vibracions hi tenen a veure. Tot això s’ha de mesurar”, ha explicat.

De la seva banda, Aigües de Barcelona nega que siguin canonades antigues i assegura que estan en “perfecte estat”, tot i que admet que sí que són de fibrociment. L’empresa diu que no es tracta de dues fuites sinó que la segona és conseqüència de l’anterior. Agbar també confirma que, per evitar que hi torni a haver una fuita, es procedirà a fer un bypass amb una canonada extra a l’exterior del carrer que funcionarà provisionalment fins que no acabin les obres.  Agbar ja ha demanat a l’Ajuntament el permís d’obres i la setmana que ve canviaran la canonada de material rígid per una de flexible per precaució” davant del moviment de terra que van generar les obres de l’hotel a l’altra banda del carrer.

Lull

La companyia d’aigües explica que l’àrea metropolitana és la zona més renovada i només queda un 16% de canonades de fibrociment. Agbar afegeix que la mitjana a la resta de l’estat és per sobre del 25%.

Carme Jassé, veïna del carrer, ha denunciat a betevé que estan “tips i preocupats” pels problemes que tenen “des de fa molts mesos”. Els afectats creuen que les incidències estan relacionades amb la construcció d’un hotel al carrer de Llull, davant dels immobles afectats. Aquestes dues fuites d’aigua s’han produït amb només 24 hores de diferència.

Amb aquest contratemps, els veïns de les finques afectades reclamen un estudi en profunditat i que el consistori esbrini què passa. “Són massa casualitats, volem que ens diguin què ens estan amagant”, explica Carme Jassé.