tall meridiana

Al voltant d’un miler de persones van tallar la Meridiana aquest dissabte al vespre, el primer dia ja sense l’autorització del Departament d’Interior per fer-ho i, aquest diumenge, volen tornar-hi. Meridiana Resisteix ha convocat un altre tall des de les 20 h fins a les 21.30 h.

La proposta del Departament d’Interior és traslladar la protesta a la plaça que connecta amb el passeig de Fabra i Puig, davant de l’estació de Renfe, però el col·lectiu independentista no accepta la prohibició ni tampoc no és partidari de la nova ubicació i ha demanat “no normalitzar aquesta situació injusta“.

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) també ha anunciat que avui hi tornarà per estar “al costat de qui sense defallir defensa el mandat de l’1-O i fa costat als represaliats”.

Cares conegudes se sumen al tall

L’acte d’aquest dissabte va comptar amb el suport i la presència de cares conegudes del panorma polític català, com la presidenta del Parlament, Laura Borràs, o també de la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie.

Fins a l’avinguda Meridiana s’hi van desplaçar diverses furgonetes de la BRIMO i ARRO. Un cop tallada l’avinguda Meridiana, diversos agents van intentar desplaçar els manifestants. En aquest moment es van produir diversos episodis de tensió i, fins i tot, algun agent va empentar manifestants amb la porra, sense carregar.