Aquest dilluns és el primer dia laborable en què els menors de 14 anys poden sortir al carrer. Diumenge va començar el desconfinament dels nens i nenes, una jornada que van gaudir de valent els petits de la casa. Tot i això, va ser un dia ple de polèmica perquè, en alguns casos, no es va respectar la normativa. Es van viralitzar imatges amb aglomeracions que contrasten amb la tranquil·litat que s’ha viscut aquest matí en els mateixos punts de la ciutat.

segon-dia-desconfinament-nens-platja

Els que han sortit al carrer asseguren que aquesta vegada ha augmentat el compliment de la normativa, precisament per evitar imatges que puguin alarmar la resta. També apunten que un dels motius és el fet que els pares i mares han de treballar. Per això, en molts casos no han pogut sortir o només ho ha fet un dels progenitors mentre l’altre s’ha quedat a casa.

Augmenta la presència policial a la platja

Aquest migdia, les platges de Barcelona continuaven desertes i precintades, però algunes famílies han aprofitat els 60 minuts que poden sortir amb els fills per acostar-se al passeig Marítim. La majoria de nens i nenes han passejat en bicicleta o patinet i, així, trencar amb la rutina del confinament a casa. Els pares o les mares que els han acompanyat reconeixen que han buscat franges horàries en què hi hagués poca gent, com l’hora de dinar.

També s’ha fet més visible la presència policial. Al llarg del matí diverses patrulles de la Guàrdia Urbana han recorregut el litoral barceloní per fer complir el decret. Sobretot han fet tasques informatives i han cridat l’atenció de les persones que no seguien les normes. De fet, durant el primer dia de desconfinament infantil, els cossos policials van denunciar més de 600 persones.

guàrdia-urbana-platja

“No vull sortir per por a contagiar-me”

Aquest dilluns alguns infants han sortit de casa per primera vegada, tot i que la majoria ja ho va fer diumenge. En alguns casos reconeixen que són conscients del perill que suposa sortir i admeten que no volen estar gaire estona fora per evitar coincidir amb molta gent. El Saül, per exemple, surt poca estona de casa: “És molt estressant estar tan temps a casa, però no surto gaire perquè tinc por. Em fa por contagiar-me”.

D’altres frisen per estar a l’aire lliure. Gairebé tots han sortit amb alguna joguina. El Dylan, per exemple, ha tret a passejar el patinet: “Em sento més lliure”. I la majoria ho tenen clar: demà tornaran a sortir.