placa Via Laietana record repressió franquista

Segon atac vandàlic contra la placa commemorativa instal·lada per l’Ajuntament de Barcelona per recordar les víctimes del franquisme i la repressió policial a la comissaria de la via Laietana. Es tracta del segon atac a aquesta placa, que ja va ser reposada per l’Ajuntament després de ser cremada dos dies després d’instal·lar-la per primera vegada. En aquest segon atac, la placa ha aparegut amb una pintada negra.

La placa ja torna a lluir neta

Segons l’Ajuntament la placa no s’ha malmès, i hores després de l’acte vandàlic una brigada de la neteja ha esborrat la pintada. La placa ja torna a lluir com si res no hagués passat. El conseller de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha piulat a Twitter que amb aquest atac “no silenciaran la memòria” i ha recordat que durant el plenari de divendres passat tots els grups polítics menys el PP i Ciutadans van votar a favor de mantenir el faristol davant de la comissaria de la Policia Nacional.

La placa va patir el primer acte vandàlic la setmana passada

El primer atac que va patir la placa va ser dijous passat 28 de març. El record a la repressió franquista va aparèixer cremat i el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, va atribuir els fets a “grups ultres”. També s’hi va pronunciar l’alcaldessa Ada Colau qui va dir que la tornarien a reposar “tants cops com calgués”.