Després de la tempesta... hauria d'arribar la calma, però si ahir els aldarulls van ser al carrer, avui s'han traslladat als despatxos. Els resposables d'Interior s'han escudat en el jutge per per explicar per què no es va desallotjar la seu de l'antic Banesto, el mateix diumenge quan el propietari va tramitar la denúncia. JOAN DELORT, secretari de Seguretat de la Generalitat "El que van fer els Mossos d'Esquadra és posar-se en contacte amb el jutge de guàrdia, de la ciutat de Barcelona, comunicar-li el fet, i com sempre hem fet, tamptejar la possibilitat d'una opció de desallotjament exprés. El jutge en aquest cas va decidir optar per una via de caràcter civil". En la mateix línia s'ha expressat també l'alcalde Hereu. JORDI HEREU, alcalde de Barcelona "Espero que mai més no diguin que per raons d'ordre públic doncs no s'ha de desallotjar perquè si s'hagués fet en el seu moment segurament ens haguéssim evitat els fets d'ahir". De la seva banda, el jutge ha assegurat que no va decretar el desallotjament exprés perquè ningú no li ho va demanar i, a més, en l'informe que va rebre dels mossos en cap moment s'alertava que hi pogués haver un perill imminent. Polèmiques a banda el que és clar és que els grups violents van convertir l'antiga seu del Banesto en el seu fortí i que és aquest el fet el que va motivar ahir sí, el desallotjament, que va ser autoritzat per un altre jutge via telefònica. JOAN SAURA, conseller d'Interior "Es produeix el desallotjament no per la ocupació, sinó perquè ahir aquest edifici es converteix en el centre operatiu, en el refugi de persones que entren i surten però que estan fent il·lícits penals. Va decidir optar per una via de caràcter civil.". Des d'Interior, han remarcat que en aquesta ocasió, a diferència de les manifestacions anti-Bolonya de l'any passat, els Mossos van fer actuacions puntuals i no càrregues generalitzades. Mentrestant, les investigacions policials continuen. Aquesta tarda s'ha detingut un dels saquejadors d'aquesta botiga del passeig de Gràcia i amb aquest ja són 44 els detinguts pels aldarulls d'ahir a Barcelona. Molts d'ells continuaven aquesta tarda a la Comissaria de Les Corts a l'espera de passar a disposició

El jutge, per la seva banda, assegura que aquesta petició de desallotjament express mai s’ha produït i diu que a l’informe dels mossos no s’alertava del possible perill imminent. Segons ha informat el conseller d’Interior, Joan Saura,  el desallotjament de dimecres es va produir perquè es va convertir en “el refugi de persones” que estaven cometent “il·lícits penals”. El conseller també ha dit que s’actuarà legalment i que no quedaran impunes “aquestes persones que van intentar convertir una vaga general en una situació de violència i agressió”.

La Guàrdia Urbana ha detingut un home que va participar al saqueig de la botiga Levi’s. El processat tenia dos pantalons que encara duien l’alarma de la botiga i un receptor de ràdio de la Guàrdia Urbana. El jove de 28 anys s’afegeix a les 43 persones detingudes aquest dimecres a Barcelona i 17 més a la resta de Catalunya. Segons el secretari de Seguretat de l’Ajuntament, Joan Delort, un 40% té antecedents policials i la majoria són coneguts per la policia per temes que van des de desordres públics fins a lesions. Delort també ha informat que la majoria de detinguts passaran al llarg del dia d’avui a disposició judicial o declararan davant la policia.