Servei d'infermeria escolar

El sindicat d’infermeria SATSE  ha demanat al Defensor del Poble que intercedeixi davant del Govern i les conselleries de Salut i d’Educació per garantir la figura de l’infermer escolar als centres educatius a fi que es redueixi el risc de contagi de coronavirus a les escoles. El sindicat fa la petició pocs dies abans de la conferència sectorial d’educació i salut prevista per al 27 d’agost.

Segons el SATSE, caldria que cada centre tingués la presència contínua d’un infermer que estigués coordinat amb la comunitat educativa i alhora depengués del centre d’atenció primària de referència de l’escola. Amb aquesta mesura es prioritzaria, segons el sindicat, la salut dels infants.

El sindicat SATSE fa anys que reclama aquesta figura, però amb l’actual situació de pandèmia la consideren “imprescindible“. L’infermer escolar faria tasques de prevenció, vigilància i control en la transmissió del coronavirus.

A parer del president del sindicat, Manuel Cascos, aquesta figura sanitària a les escoles “allibera el personal docent de les responsabilitats sanitàries que se li vol assignar en els equips de covid-19 que el Govern ha suggerit crear en cada centre escolar”. A més, l’infermer escolar permetria planificar més bé les actuacions i donar una resposta més ràpida als possibles casos de contagis.