La revetlla de l'any passat, amb 13 morts en l'accident a l'estació de Castelldefels, ha marcat un abans i un després. Interior i Protecció Civil volen evitar incidents com aquell i per això han editat una guia per als ajuntaments que organitzin festes populars en zones properes a vies de tren o platges. El document inclou les autoritzacions que cal demanar i els requisits que s'han de complir. En cas d'ocupar zones properes a les vies, caldrà un pla d'autoprotecció per fer front als riscos. En funció del municipi serà l'Adif o els Ferrocarrils Catalans els qui, amb l'informe a la mà, autoritzaran l'activitat o no. FELIP PUIG, conseller d'Interior "L'administració, en la mesura que pugui prevenir, conèixer, identificar els passos de ferrocarril, els llocs on s'hi concentra gent i que sabem que hi van famílies i gent. Intentar tenir cada vegada més una capacitat de prevenció de disminuir el risc". Un any més, Protecció Civil posa en marxa la campanya 'Revetlles amb precaució' per minimitzar els riscos en l'ús de pirotècnia, l'encesa de fogueres i la participació en correfocs. Es faran 150 sessions formatives a tot Catalunya i, com a novetat, es penjaran vídeos a Internet amb consells. En la revetlla de l'any passat, es van fer 118 assistències hospitalàries.

El document inclou les autoritzacions que cal demanar i els requisits que s’han de complir. En cas d’ocupar zones properes a les vies, caldrà un pla d’autoprotecció per fer front als riscos. En funció del municipi serà l’Adif o els Ferrocarrils Catalans els qui, amb l’informe a la mà, autoritzaran l’activitat o no.

Un any més, Protecció Civil posa en marxa la campanya ‘Revetlles amb precaució’ per minimitzar els riscos en l’ús de pirotècnia, l’encesa de fogueres i la participació en correfocs. Es faran 150 sessions formatives a tot Catalunya i, com a novetat, es penjaran vídeos amb consells al canal de You Tube de la Generalitat. Protecció Civil també serà present a les xarxes socials mitjançant el perfil @emergenciescat a Twitter.

En la revetlla de l’any passat, es van fer 118 assistències hospitalàries, i telèfon d’emergències 112 va rebre més de 9.100 trucades, de les quals unes 3.400 van derivar en serveis.