Les entitats garantiran l’acompanyament social de les persones que hi dormen des del 17 de gener. S’estan fent entrevistes a cadascuna de les persones que aquests dies hi han sol·licitat asil per conèixer quina és la seva situació i quina pot ser la millor resposta de futur. Fins al dissabte 4 de febrer podran continuar dormint a Santa Anna però no hi podran entrar persones noves. En els dies de més fred van arribar a pernoctar-hi fins a una vuitantena de persones però, segons l’Arquebisbat, ara la xifra no supera la cinquantena.

Mercè Darnell, adjunta d’Acció Social de Càritas Diocesana de Barcelona, ha explicat a BTV que ha estat una “decisió conjunta” perquè si bé aquesta opció d’allotjament podia funcionar com a solució provisional els dies de més fred “no pot ser una mesura permanent”. Segons el comunicat emès per l’Arquebisbat, a partir del dia 5 de febrer la parròquia de Santa Anna “tornarà a obrir les 24 h com a espai sagrat de pregària, acollida i escolta però sense pernoctacions.”

Al seu torn, la teresiana Maria Victòria Molins ha assegurat “una obra d’acollida s’ha convertit en una obra social i benèfica que s’ha desbordat”. Ha explicat que tanquen perquè “s’ha de fer un bon voluntariat” i ha afegit que senten “impotència” perquè voldrien ajudar a molta gent “i no podem”. Molins ha explicat que el Papa Francesc, a un company de la parròquia, li ha mostrat la seva satisfacció per l’acollida d’aquests dies. “Gràcies per l’enrenou que heu muntat”, va dir.