Els encanta patinar sobre rampes i plataformes. I per a ells s'ha creat aquest parc esportiu urbà, un espai dissenyat especialment per als patinadors i els conductors de bicis acrobàtiques. Hi ha qui ve de l'altra punta de la ciutat. JOSEP MORE, patinador "Jo no sóc molt de rampes, la Mar Bella, per exemple, és més de 'bul', rampes... A mi m'encanta així. I tampoc no hi ha rampes molt altes, que jo ja no hi arribo com abans. I no... molt bé." El nou parc ocupa una superfície de 2.000 metres quadrats i està situat just a la frontera amb l'Hospitalet, en una zona poc habitada. ANTONI VIVES, regidor de les Corts "Aquest era un espai marginalitzat, un espai molt important que, en el fons, no tenia un ús ciutadà definit i ara l'hem reformat amb l'excusa de fer-hi un parc de patinatge. El que hem fet és habilitar un espai públic a favor de tots els ciutadans del districte." Les obres, que han acabat aquest mes, van començar al novembre i han tingut un cost de prop de 600.000 euros. Els veïns estan contents, ja que molts dels patinadors que ara vénen aquí abans patinaven en carrers de pas. Però també hi veuen inconvenients. PEDRO ALONSO, AV Avinguda de Xile "Traerles aquí me parece bien, pero claro me parece que éste no es el momento de gastarse 100 millones de las antiguas pesetas, lo que es lo mismo, 500.000 euros, en estas instal·laciones, cuando sabemos que hay mucha gente que lo necesita." Els patinadors, tot i estar-ne encantats, també hi troben a faltar alguns serveis. XIAOAN JI "Faltaria una fuente por aquí cerca. Por allí, que hay espacio." Aquest parc esportiu és el segon dels tres nous espais per a patinadors que es volen crear a la ciutat. El primer va ser el de la Mar Bella i el següent es construirà a la via Favència.

Situat just a la frontera entre el barri de Sant Ramon i l’Hospitalet de Llobregat, el nou “skatepark” Àurea Cuadrado ha costat 544.000 euros. A banda d’instal·lar les rampes, bancs i elements per crear una zona patinable polivalent a l’aire lliure, també s’hi han plantat arbres i plantes. Les obres van començar el passat mes de novembre i han finalitzat tot just aquesta setmana.

Els usuaris n’estan molt satisfets. Fins i tot hi ha qui ve des de l’altra punta de la ciutat a patinar. Els experts asseguren que les estructures d’aquests jardins són molt diferents a les del parc de la Mar Bella, que també s’acaba d’estrenar, i això fa que els patinadors puguin escollir parc en funció de l’estil de patinatge que realitzen. Al nou parc només troben a faltar alguna font per beure aigua.

Els veïns també estan satisfets amb el resultat, tot i que no entenen com s’ha pogut invertir més de mig milió d’euros en una obra com aquesta, quan el barri i la resta de la ciutat té altres necessitats socials per cobrir amb urgència.

Tres nous parcs de patinadors a Barcelona

Aquest parc esportiu acabat d’estrenar és el segon dels tres nous espais per a patinadors previstos a la ciutat. El primer ha estat el Parc Esportiu Urbà Mar Bella, que està en funcionament des del dia 9 de març i ha tingut una molt bona acollida per part dels esportistes que practiquen aquestes disciplines urbanes.

La tercera actuació que hi ha prevista és la reforma de l’espai de via Favència, al districte de Nou Barris. L’inici d’obres està previst a finals de 2014 i la finalització al primer trimestre de 2015.