Després del desbloqueig de les obres de l’estació de la Sagrera amb l’inici de la construcció del col·lector de la rambla de Prim, les associacions de veïns dels barris afectats pels treballs del tren d’alta velocitat al districte de Sant Martí demanen a l’Ajuntament que comenci a treballar en els projectes que han quedat aturats.

La plataforma Nord-est Sant Martí vol aprofitar la reactivació de les obres de l’estació de l’AVE de la Sagrera per començar a treballar amb l’Ajuntament els projectes que estan en espera que finalitzin els treballs del tren d’alta velocitat a la zona. Expliquen que fa 50 anys que reclamen una millora d’aquest punt dels barris de Sant Martí de Provençals i la Verneda i la Pau en contacte amb les vies i consideren que és millor fer la transformació de l’espai mentre es du a terme l’actuació del tren.

El més prioritari seria recuperar el carrer de Santander, a tocar del tren, des de la connexió amb el pont del Treball Digne fins al pont de la via Trajana. També l’obertura d’una nova parada de la Línia 4 de metro, que passa per aquest punt, i la construcció d’una passera provisional al final de la rambla de Prim per comunicar-la amb el barri de Sant Andreu.