JOSÉ MONTILLA, president de la Generalitat "Enfortir l'autogovern entre altres coses és això... No és una entelèquia, ni una qüestió abstracta. Enfortir l'autogovern vol dir una administració i un govern que disposa del poder i dels recursos per fer front als serveis que la gent necessita."

El president de la Generalitat, José Montilla, i la consellera de Salut, Marina Geli, han inaugurat aquesta tarda, junt amb l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, el nou Centre d’Assistència Primària de Sant Martí de Provençals. L’edifici ocupa el mateix espai del número 211 del carrer de Fluvià on s’ubicava l’antic ambulatori. Donarà servei a 46.093 persones.

Els 3.500 metres quadrats del nou centre sanitari inclouen 48 consultes de medicina general, pediatria i odontologia, i també un Servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva. Els veïns començaran a ser atesos al nou CAP a partir del 21 de juliol, i en els propers mesos es completarà l’oferta assistencial amb un centre d’urgències que estarà en funcionament les 24 hores.

La reforma del CAP de Sant Martí de Provençals ha costat més de 5.500.000 euros. El president de la Generalitat, José Montilla, ha aprofitat l’acte d’inauguració per explicar que Catalunya necessita més autogovern per fer realitat i gestionar millor serveis bàsics com aquest, tan efectiu i proper al ciutadà.