L’Hospital de Sant Joan de Déu ha iniciat aquest divendres un projecte per acostar de forma virtual els animals de la sabana del Sahel als infants hospitalitzats. Es tracta de l’experiment pilot batejat com a ‘ZOOHHH!’ que s’ha instal·lat a l’exterior del complex hospitalari en una caseta de fusta i que permet als nens que fan llargues estades al centre sortir-ne una estona per interactuar amb lleons o girafes, entre d’altres, a través d’un holograma i tecnologia 5G.

A la pantalla, els infants poden interactuar amb els animals a través de diverses opcions: acariciant-los, aprenent sobre el seu metabolisme, la seva alimentació o aprendre les característiques físiques tant d’aquests mamífers com del
seu hàbitat. D’aquesta manera, s’aconsegueix que els infants tinguin una experiència interactiva i educativa amb la pantalla de realitat virtual que emula un miradora la sabana del Sahel.

Contribució a la digitalització dels entorns hospitalaris

A la presentació hi ha participat la tercera tinenta d’alcaldia, i presidenta del Zoo de Barcelona, Laia Bonet. “Aquest projecte és una mostra més de la voluntat del Zoo d’avançar cap a un nou model, més obert a la societat, que transcendeix la cura i conservació de les espècies animals i que posa l’accent en la sensibilització dels infants”, ha expressat.

El projecte té la col·laboració del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i Fundació el Somni dels Nens. El secretari David Ferrer ha destacat que “projectes com aquest donen tot el sentit a l’aposta del Govern per la digitalització com a generadora d’oportunitats no només en l’àmbit econòmic, sinó sobretot en el social i en el benestar de les persones”.