L'objectiu d'aquest matí era clar. Es tracta de la Cavalcada dels Tres Tombs, 187 anys d'història per a una de les festes més tradicionals de la ciutat de Barcelona. Els qui més la gaudeixen són els veïns del barri de Sant Antoni. Els més menuts es barallen per uns quants caramels i els més grans també. Sant Antoni Abad és el patró dels animals i en aquesta cavalcada, la protectora SOS Galgos hi ha volgut ser-hi present. Denuncien la situació de maltractament que pateixen aquests gossos de caça. Avui els protagonistes són ells. Els propietaris els volen beneir per assegurar-los una bona salut. Hi ha de tot, els eterns rivals esportius... els de tota la vida i algun conill despistat. Aquesta tarda, a dos quarts de vuit del vespre s'organitza el correfoc infantil i demà, a la mateixa hora, el final de festa amb el gran correfoc infernal. Un dels plats forts d'aquesta Festa Major de Sant Antoni.

És una de les celebracions més tradicionals de les festes de Sant Antoni. Els Tres Tombs porten cavalls i carruatges pels carrers del barri fins a la plaça de Sant Jaume. Ara fa tres anys que totes les associacions de Sant Antoni han format l’associació dels Tres Tombs, d’aquesta manera uneixen esforços per fer d’aquesta cavalcada una activitat on participen tots els veïns.

Tal com mana la tradició, els caramels plouen des dels carruatges i els nens corren a agafar tots els que poden, bé els nens i els no tant nens. Un altre dels moments tradicionals dels Tres Tombs és la benedicció dels animals. Des de l’escola Pia de Sant Antoni els gossos, els gats i alguns conills, queden batejats per l’aigua beneïda i és que per als seus propietaris la salut dels seus animals és tant important com la de qualsevol altre familiar.