Aquesta setmana ha començat la campanya “Sant Antoni pelut i net”, per promoure que els propietaris de gossos contribueixin a evitar la brutícia i les males olors al barri de Sant Antoni ruixant amb aigua els orins dels animals.

Regalaran 10.000 ampolles de plàstic

La campanya és una iniciativa de Sant Antoni Comerç i ha tingut el suport del districte de l’Eixample. Els establiments associats a Sant Antoni Comerç regalaran 10.000 ampolles de plàstic per dur aigua i netejar els orins dels gossos quan els treguin a passejar. N’hi ha de quatre colors i porten un mosquetó per enganxar-les a la corretja, com es fa amb les bosses per recollir els excrements.

Bossa amb mosquetó per netejar els orins de gos
Les ampolles tenen un mosquetó per subjectar-les a la corretja

Per Maite Garcia, propietària de Mai Friends, la campanya ha sigut un èxit total i explica que a la botiga cada dia estan repartint una mitjana de 20 o 30 ampolles.

Ha sigut un èxit total, nosaltres aquí, a la botiga, cada dia estem repartint una mitjana de 20 o 30 ampolles”
Maite Garcia, Mai Firends

“Pelut i net” vol evitar la brutícia i les males olors

Amb la distribució d’aquestes ampolles, SAC vol contribuir a mantenir nets els carrers i evitar les males olors, sobretot ara que ve l’estiu. Des de la campanya, recomanen afegir-hi unes gotes de vinagre o desinfectant perquè la ruixada sigui més efectiva. Pel Manuel, que ja tenia l’hàbit de fer-ho, ruixar els orins és una bona iniciativa perquè tots anem netejant una mica els carrers.

És una bona iniciativa perquè tots anem netejant una mica els carrers”
Manuel Jémez, tenidor del Jako
El Jako té una ampolla del seu color preferit