El Ministeri de Sanitat decidirà la setmana vinent com s’acabaran d’immunitzar les persones menors de 60 anys que van rebre una primera dosi de la vacuna d’AstraZeneca (abans que s’aturés el procés per la possible relació amb casos de trombosi). Llavors s’anunciarà si se’ls posa la segona dosi amb la mateixa marca o amb una altra.

Així ho ha anunciat aquest dimecres la ministra de Sanitat, Carolina Darias, després de la reunió del Consell Interterritorial de Salut, el primer que se celebra després de la caiguda de l’estat d’alarma.

En espera de tenir més informació

Sanitat espera tenir la setmana vinent més informació “per poder prendre una decisió que garanteixi la seguretat de la vacunació tenint en compte el millor coneixement possible”, segons ha dit Darias.

Entre d’altres, s’esperen els resultats de l’estudi Combivacs, sobre l’eficàcia de posar una dosi de Pfizer als vacunats amb AstraZeneca. També es tindrà el resultat dels estudis que s’han fet per saber què han fet altres pasïsos.

La vacunació amb AstraZeneca es va aturar a l’abril per la possible relació del vaccí amb casos de trombosi. Tot i que l’Agència Europea de Medicaments va confirmar un “possible vincle” del vaccí amb casos inusuals de trombosi, s’ha mostrat partidària de posar-ne la segona dosi. A més, tant l’organisme europeu com Sanitat insisteixen que els beneficis són molt superiors als riscos d’efectes secundaris.