El Banc de Sang Sant Pau s'ubica ara al carrer de Sant Quiní

El Banc de Sang demana 20.000 donacions aquest mes d’agost per poder atendre tots els malalts i accidentats als hospitals, unes 800 de diàries. Els darrers episodis de temperatura tan elevada temperatures han fet disminuir les donacions i això fa que l’agost comenci amb nivells baixos de reserves, especialment de sang dels grups negatius. L’entitat xifra en un 20 % la baixada d’aportacions de sang de la ciutadania durant el juliol. Per contra, el subministrament als hospitals ha augmentat un 10 %. El Banc de Sang considera que és una setmana crítica per a les donacions. En aquests moments hi ha reserves de sang per a set dies, quan el que és òptim és que n’hi hagi per a 10, segons informa l’entitat en una nota informativa. Dels grups més sensibles, els negatius, hi ha sang per a tres dies, per la qual cosa demanen a les persones especialment amb aquests grups sanguinis que s’acostin a donar-ne abans de marxar de vacances. No és el primer episodi de manca de reserves, durant tot l’estiu es fan campanyes per la davallada de les donacions.

Crida als donants també a través de les xarxes socials

L’entitat fa una crida als donants perquè tothom qui pugui s’apropi als principals hospitals catalans o als busos itinerants que aquest estiu recorreran diferents pobles i ciutats. Els punts de donació es poden consultar a donarsang.gencat.cat. També han fet peticions a través de les xarxes socials:

Des del 15 de juliol està en marxa la campanya “Aquest estiu, anima’t a donar sang”, que proposa que tothom que doni sang comparteixi la imatge i animi altres persones a donar a través de WhatsApp, Twitter, o Instagram.