L’Ajuntament de Barcelona ha sanejat els entorns del Palau d’Esports, on s’acumulaven des de feia mesos grans quantitats de deixalles que afavorien la presència de rates. Segons les denúncies veïnals, aquesta brutícia està relacionada amb els assentaments de persones sense llar que fa 15 anys que dormen en aquest espai. Les brigades han netejat i podat el verd dels parterres que envolten l’equipament en desús, per evitar que s’utilitzin com a lavabos i s’hi amaguin restes de menjar i objectes.

Tanques perimetrals, una solució més efectiva per als veïns

En l’operació han participat brigades del Servei de Neteja i de Parcs i Jardins. El veïnat de l’entorn amb qui ha pogut parlar betevé està molt satisfet amb l’operació de sanejament, tot i que insisteixen que no hi haurà prou amb aquesta intervenció. Creuen que el més efectiu seria eliminar totes les plantes arbustives i cobrir els parterres amb gespa o ciment.

D’altra banda, els veïns segueixen insistint en la necessitat de limitar l’accés a l’equipament esportiu en desús amb tanques per impedir les pernoctacions de persones sense llar i frenar el problema de brutícia. El districte de Sants-Montjuïc va explicar fa uns mesos que estaven estudiant la manera de fer-ho però, de moment, segons fonts municipals, la proposta continua en estudi per les característiques de protecció de l’edifici.

Persones sense llar hi dormen des de fa 10 anys

Els assentaments als entorns del Palau d’Esports s’arrosseguen des que l’equipament esportiu va tancar l’activitat fa 15 anys. Des de llavors, sempre hi ha hagut persones sense llar que han usat les parts cobertes de l’exterior de l’edifici per pernoctar. betevé ha pogut parlar amb algunes d’elles i asseguren que hi dormen des de fa 10 anys.

Totes aquestes persones sense llar estan des del novembre passat concentrades a la façana del carrer de Lleida. L’Ajuntament s’assegura que els equips de Serveis Socials acompanyen i fan seguiment de la situació. Destaquen que s’han posat a l’abast de totes les persones que hi dormen els recursos municipals disponibles. A més, el districte afirma que actua a la zona per evitar l’ús privatiu de l’espai públic i quan cal retirar els materials acumulats al carrer.