Rull, Sànchez i Turull al Congrés

(ACN) La defensa de Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull ha presentat un recurs contra la interlocutòria del jutjat de vigilància penitenciària número 5, que avala el tercer grau però els manté a la presó, en espera de la decisió del Tribunal Suprem. Demanen recuperar el règim de semillibertat sense esperar la decisió de l’alt tribunal.

L’escrit que ha presentat Sànchez, Rull i Turull apunta que “no té sentit” mantenir una mesura cautelar si la magistrada considera que no té base legal i afirma a més que “l’hipotètic recurs d’apel·lació” de la Fiscalia és “un futurible” que no se sap “si passarà o no”. Per això, reclamen mantenir la suspensió cautelar que els permetria sortir de la presó mentre la Fiscalia no interposi el recurs. La defensa qualifica de “brillants” els arguments de la jutge que apuntava que la Fiscalia actuava amb criteris “propis d’un sistema decimonònic”.

Els polítics independentistes van sortir de la presó amb el tercer grau el 17 de juliol. Rull i Turull van poder-ne gaudir dues setmanes, ja que a finals de juliol se’ls va suspendre el règim de semillibertat. Dos dies abans  també s’havia fet tornar Jordi Sànchez al segon grau penitenciari.