Un total de 466 joves d'entre 16 i 19 anys es podran beneficiar aquest curs dels 28 programes de qualificació professional inicial, els ja coneguts com a PQPI, que s'imparteixen a vuit centres diferents de la ciutat. Enguany, a més, s'han ofert tres especialitats més que el curs passat, ara n'hi ha 13. Més de la meitat dels alumnes que van seguir l'any passat aquests cursos han trobat feina o s'han reincorporat als estudis. GERARD ARDANUY, regidor d'Educació "Els projectes de PQPI han funcionat molt bé, amb un nivell d'inserció i retorn al sistema educatiu del 52% dels participants i això es fa veure que aquesta aliança entre el públic, lo privat i lo social, és l'eina per sortir d'aquesta situació per recuperar el màxim nombre de joves i per poder reduir el fracàs escolar." En la signatura d'aquests convenis l'Ajuntament ha anunciat que, com que l'experiència ha funcionat, s'estan projectant cursos similars per a joves amb riscos importants d'exclusió social.

El curs passat es van obrir una desena d’especialitats, una xifra que arriba a les 13 durant aquest curs. A través d’aquesta iniciativa, nois i noies que no han pogut graduar-se en Educació Secundària Obligatòria (ESO) disposen d’una segona oportunitat. Si superen el programa de qualificació professional inicial (PQPI) tenen l’opció de reincorporar-se de nou al sistema educatiu reglat o inserir-se al mercat de treball.

L’Ajuntament aporta finançament als centres, i treballa conjuntament amb les entitats socials i els espais educatius. Aquest curs 2013-14 se’n beneficiaran 466 alumnes, matriculats a 13 especialitats formatives. Els PQPI els gestiona la Fundació BCN Formació Professional i formen part del Programa de recuperació acadèmica d’alumnat de 16 i 19 anys per promoure la seva qualificació i inserció laboral.