Foto: Hospital Clínic

El govern analitza aquest dijous al matí la situació epidemiològica a Catalunya. La consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, compareixen en roda de premsa a les 12.30 h, l’endemà que la Generalitat hagi anunciat que es prorroguen 14 dies més les restriccions per aturar els contagis de la covid-19. Podeu seguir en directe la compareixença, aquí.

Segona pròrroga de les restriccions

Aquesta és la segona pròrroga de les mesures que es van posar en marxa el 7 de gener. Les limitacions més importants afecten la mobilitat i el comerç, a més de la restauració i la pràctica de l’esport.

L’anunci de la pròrroga de les mesures ha provocat les crítiques dels sectors més afectats per les restriccions. La restauració creu que aquesta situació, amb limitacions horàries als establiments, els portarà “a la ruïna”. També el sector cultural critica que es mantingui el confinament municipal.

L’anunci de la pròrroga de les restriccions coincideix amb el pic de pacients ingressats a les UCI (612), que supera el màxim registrat durant la segona onada (594).