El conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, tem que el cos dels Mossos d’Esquadra no tindrà prou efectius per vetllar per fer complir les restriccions anticovid la primera nit sense toc de queda. “No donarem l’abast”, ha admès en una entrevista a l”ARA’, en què també ha concretat que “el primer dia pot ser complicat” perquè ja tenen constància de crides a fer trobades en platges i places. En aquest sentit, ha recordat que “la gent podrà estar allà on vulgui però haurà de complir les mesures”.

Segons el conseller, la policia catalana ja està treballant en el dispositiu, que es farà en coordinació amb les policies locals. De fet, Sàmper ha puntualitzat que “la competència és de cada policia local”, tot i que ha afegit que “allà on no hi arribin les policies locals, hi arribaran els Mossos”. És una afirmació que no ha agradat a l’Ajuntament de Barcelona. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha criticat que se’ls responsabilitzi de la vigilància de les trobades nocturnes i les botellades.

“No s’ha de fer un mal ús d’aquesta llibertat nocturna”

Sàmper ha apel·lat a la responsabilitat ciutadana perquè “la pandèmia no està ni de bon tros controlada”. Per això, remarca que “no s’ha de fer un mal ús d’aquesta llibertat nocturna”. En ser preguntat per l’oci nocturn, el conseller ha explicat que es reuniran divendres amb representants del sector “perquè quan arribi el moment pugui ser una sortida perquè la gent no s’estigui al carrer”. Tot i això, ha evitat concretar cap data.