Salvament Marítim busca una persona que ha caigut a l’aigua al port de Barcelona per causes que es desconeixen. El servei d’emergències ha rebut l’avís a les 6.30 h d’aquest diumenge. Els testimonis han explicat que havien vist una persona a l’aigua a tocar de la bocana sud del port. Una embarcació i un helicòpter de Salvament Marítim estan rastrejant la zona. En el dispositiu també hi treballen submarinistes del GEAS i una embarcació de la Guàrdia Civil, quatre barques de pràctics del port, la Creu Roja i efectius dels Mossos i els Bombers de Barcelona. 

Un tripulant del creuer MSC Bellissima ha donat l’alerta

Un tripulant del creuer MSC Bellissima ha donat l’alerta després de veure una persona a l’aigua. En aquell moment l’embarcació estava fent maniobres per atracar al terminal de creuers del port.

Tot i que inicialment s’ha informat que el desaparegut hauria caigut des de l’embarcació, la Guàrdia Civil ha informat que no s’ha pogut corrobar. El visionat de les càmeres de seguretat no mostra que cap passatger ni membre de la tripulació s’hagi precipitat des del creuer. Tampoc no s’ha disparat el sensor de caigudes que tenen aquestes embarcacions. La policia sí que ha trobat un salvavides amb un senyal lluminós en el lloc on s’ha vist la víctima.

L’helicòpter de Salvament Marítim sobrevolant el Port de Barcelona

La recerca es mantindrà activa fins a la nit

De moment, no es descarta cap possibilitat. El dispositiu de recerca continua en marxa i la policia assegura que es mantindrà actiu fins que es pongui el sol.

Salvament Marítim, efectius dels Mossos, la Guàrdia Civil i els Bombers treballen en el dispositiu de recerca

Activat el Pla d’autoprotecció del port

El Port de Barcelona ha activat en fase d’alerta el pla d’autoprotecció (PAU) per a la cerca. Protecció Civil informa que hi estan treballant els serveis d’emergències i que el dispositiu no afecta la resta d’operacions.

Altres desaparicions a l’aigua

El setembre passat, van rescatar una noia mar endins després de més de sis hores desapareguda a l’aigua. En aquest cas, la jove va desaparèixer de nit després d’anar a nedar i va ser localitzada a les quatre de la matinada per un vaixell mercant.