La vacunació contra la covid-19 agafarà embranzida a partir de l’abril. Aquest divendres la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, ha confirmat que Catalunya rebrà 800.000 dosis de la vacuna de Janssen a partir del proper mes. La ministra ha fet aquest anunci durant la visita als laboratoris Reig Jofre, la farmacèutica catalana que es prepara per produir fins a un milió de dosis diàries del vaccí creat per la filial de Johnson & Johnson.

Els laboratoris Reig Jofre, clau per assolir la immunitat de grup

A la visita també hi ha assistit el comissari de Mercat Interior, Thierry Breton, que ha elogiat l’acord entre la farmacèutica catalana i Johnson & Johnson. També ha destacat la capacitat de producció que tindran els laboratoris de Sant Joan Despí i els ha considerat un element clau per aconseguir la immunitat de grup. En aquest sentit, Breton ha afirmat que Brussel·les garantirà a Espanya “el que necessiti” per vacunar el 70 % de la població a l’estiu.

Quatre plantes de producció de vacunes

La ministra Maroto ha assenyalat que Espanya disposarà de quatre plantes per produir vacunes, comptant la de Reig Jofre, i que la seva contribució a la producció europea serà “molt important”. Només a la indústria de Sant Joan Despí es produiran un milió de dosis diàries del vaccí de Janssen des de finals del mes de juny.

Els retards d’AstraZeneca

Sobre els problemes de subministrament d’AstraZeneca, Reyes Maroto ha destacat que la Comissió Europea treballa per obligar l’empresa a “complir amb el pactat” i ha aclarit que la indústria farmacèutica europea està treballant amb “rigor” i que l'”anomalia” és la farmacèutica britànica. Breton ha afegit que tot i els problemes que estan tenint amb AstraZeneca, seran capaços d’entregar les dosis necessàries a tots els estats membres.