Ja s’han fet 11.990.647 descàrregues del certificat covid des que el portal de La Meva Salut va entrar en funcionament i fins a aquest divendres. Aquestes xifres, tenint en compte que a Catalunya hi viuen 7,5 milions de persones, indiquen que molts catalans han descarregat el certificat més d’una vegada.

L’entrada en vigor de la mesura que obliga la restauració, els gimnasos i les residències a fer ús d’aquest document ha generat que en els darrers dies el nombre de descàrregues s’hagi disparat. Des del 22 de novembre i fins a aquest divendres a les 14 h s’han descarregat 3.385.436 certificats digitals, 350.508 dels quals només aquest dijous. Durant aquest divendres i fins a les 14 h, s’han baixat 242.470 certificats. Una xifra que cau a la meitat si es mira en la mateixa franja de dijous (118.113 certificats).

Habilitat un web nou per descarregar-lo

Cal recordar que el Departament de Salut va habilitar aquest dijous un web nou per descarregar el certificat de la covid. Aquest portal permet descarregar el document sense haver d’entrar dins de La Meva Salut, que la setmana passada va saturar-se per l’allau de demandes per obtenir el certificat.

Precisament que el portal quedés saturat va obligar la Generalitat a suspendre l’ús del certificat temporalment. La mesura del passaport de la covid havia d’entrar en vigor divendres passat, però aquest col·lapse va obligar a posposar la mesura a aquest divendres.