Posen vacuna covid-19 un home

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha explicat que al Raval ja ha començat la vacunació de les persones de 79 anys. Tot i que inicialment s’havia anunciat que l’administració d’aquest vaccí a la població d’entre 70 i 79 anys es faria a partir de dilluns vinent, la sotsdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, ha aclarit que allà on s’ha cobert la vacunació en franges de 80 o més anys d’edat, s’ha decidit administrar aquesta mateixa setmana primeres dosis a la població de 79 anys.

1.483.200 de dosis administrades

Cabezas ha afegit que fins a aquest dimarts s’han administrat a Catalunya un total d’1.483.202 dosis de les tres vacunes disponibles contra el coronavirus. D’aquestes, 1.040.000 persones han rebut la primera dosi i 443.000 persones ja n’han rebut la segona.

Pel que fa a les dades de cobertura, Cabezas ha destacat que la vacunació de persones amb grans dependències i majors de 80 anys ja té una cobertura per sobre del 65 % i que la xifra de segones dosis s’està apropant molt a la de les primeres dosis.

D’altra banda, Argimon ha destacat que la vacunació no s’ha aturat per Setmana Santa i que en els darrers quatre dies els equips de vacunació han posat 50.483 vacunes en 34 centres oberts.

Salut espera acabar aquesta setmana la vacunació de tots els majors de 80 anys amb les 193.000 dosis de Pfizer que van arribar dilluns.

Un informe destaca que la vacunació evita casos greus

El Departament de Salut també ha presentat un estudi comparatiu dut a terme pel Sistema d’Informació dels Serveis d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut. Segons aquest estudi, en què han participat gairebé 5.000 persones vacunades i no vacunades, “les dades mostren que la vacunació evita casos, però també la seva gravetat”.

Una de les conclusions de l’estudi és que el nombre d’ingressos de les persones vacunades 14 dies després de l’administració de la segona dosi havia disminuït un 60 %.