covid catalunya

L’increment de contagis de la setena onada està augmentant la pressió assistencial, especialment a l’atenció primària, la darrera setmana les consultes per covid i similars han augmentat un 16 % i s’han doblat el nombre de baixes. Tot i així, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha informat que hauria començat a alentir-se la setena onada de covid. Una frenada, però, que s’ha d’acabar de comprovar amb les dades

La SEE demana recuperar les quarantenes dels positius

La Societat Espanyola d’Epidemiologia (SEE) han demanat que es recuperin els aïllaments dels positius de covid i que les persones contagiades teletreballin o puguin demanar una baixa laboral. Les quarantenes es van eliminar totalment el 28 de març, també per a les persones asimptomàtiques i els casos lleus de covid.

Recomanacions dels experts

Salut recorda la importància de mantenir mesures de seguretat per evitar contagis, especialment les persones més vulnerables. Entre aquests recordatoris hi ha l’obligatorietat de portar la mascareta posada al transport públic. També la recomanació que les persones fràgils o immunodeprimides portin la mascareta en interiors o que se’n faci ús quan en trobades amb persones vulnerables.

El que sí que descarta Salut és tornar a un escenari de restriccions a Catalunya. “No està sobre la taula perquè la situació és absolutament diferent de la de fa un o dos anys”, ha afirmat el conseller Argimon aquest mateix dilluns.