(ACN i redacció) El Departament de Salut preveu destinar 2.298,2 milions d’euros (MEUR) a la partida dels sous professionals en els pressupostos per al 2022, un 23,5% més que el 2020 (1.860 MEUR) per “mantenir i consolidar” els contractes fets arran de la pandèmia de la covid-19. Així ho ha explicat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, aquest divendres a la comissió del Parlament per presentar els comptes que el govern va aprovar dimarts i que ara necessiten l’aval de la cambra.

El pressupost del Departament de Salut per al 2022 és d‘11.244,2 MEUR, un 15 % més que en els últims comptes aprovats, els del 2020. Un dels capítols que experimenten més increment és el de salaris, amb 438 MEUR més. “Mantenim i consolidem tots aquells contractes que s’han fet en els últims mesos, a la xarxa de l’Institut Català de la Salut (ICS) i al SISCAT [centres concertats]. Tothom que s’ha contractat continua”, ha afirmat el conseller davant dels diputats.

El pressupost no inclou els fons covid addicionals de l’Estat, però el conseller confia a disposar-ne més endavant i ha dit que són “imprescindibles”. D’una banda, perquè la covid-19 no ha acabat i, de l’altra, perquè, de la pandèmia. se’n deriva la necessitat de recuperar activitat diagnòstica i quirúrgica, ha exposat Argimon. El titular de Salut ha insistit que un dels punts clau del 2022 i el 2023 serà recuperar activitat.