Comín ha respost així a l’apel·lació al Departament de Salut que aquest matí ha fet la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports. Esquerra ha presentat una proposició per crear un grup d’experts que debatin sobre la possibilitat d’obligar els infants a tenir al dia el calendari de vacunacions per accedir a les escoles municipals.

El govern municipal ha recordat que la competència sobre aquesta decisió no és seva sinó de la Generalitat i s’ha ofert a col·laborar-hi. La proposició ha quedat aprovada amb els vots favorables del Grup Municipal Demòcrata, Ciutadans, el PP i Gerard Ardanuy, mentre que els grups del govern i la CUP se n’han abstingut.

L’any 2015 l’Agència de Salut Pública de Barcelona va detectar més d’un centenar de brots de malalties vacunables. En van ser tres de varicel·la, un de galteres, un de xarampió i 112 de tos ferina (amb 593 persones de les quals 169 eren menors de quatre anys).

El debat bioètic sobre la vacunació ve de llarg i els experts remarquen que no s’ha d’oblidar que la taxa de vacunació en infants a Catalunya és del 95 %. La majoria dels infants no vacunats pertanyen a grups socials marginats amb poc accés al sistema sanitari, mentre que els casos per raons filosòfiques o religiosos són més minoritaris.