A les portes de Nadal, els confinaments escolars continuen a l’alça. A Barcelona, en només 15 dies, s’han duplicat els alumnes aïllats. Malgrat això, el Departament de Salut no es planteja “per ara” mesures addicionals o canvis en els protocols anticovid actuals als centres. “La seguretat és molt gran”, ha explicat Laia Asso, responsable de programes intersectorials de Salut Pública a la infància.

Es manté el protocol i l’ús de mascareta

“Les mesures funcionen, estem tranquil·les, i els professionals als centres les compleixen escrupolosament”, ha explicat la secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, que també ha demanat “no abaixar la guàrdia, ser prudents i mantenir el compliment estricte del protocol”. Actualment, a Barcelona hi ha 12 centres amb 14 grups confinats, en total 3.808 alumnes que suposen un 2 % del total.

Majoria de contagis en nens no vacunats

En una compareixença conjunta de les responsables de Salut i Educació, han explicat que en els últims 10 dies el 75 % dels positius detectats als centres són menors de 12 anys no immunitzats. L‘impacte de la vacunació a l’educació secundària (majors 12 anys) és evident.

Pel que fa a l’inici de la vacunació en infants entre cinc i 11 anys, el govern està en espera de rebre el vistiplau del Ministeri de Sanitat. “Traçarem l’estratègia de vacunació infantil, quan el ministeri digui quan i a quina franja d’edat es vacunarà”, ha explicat Laia Asso.

La variant delta, augmenta els contagis

Sobre l’aparició de brots a algunes escoles catalanes, Salut admet que la variant delta ha augmentat els contagis secundaris, és a dir, que es detecta més d’un positiu a l’aula. Tot i això, asseguren que “en el gruix de casos” només es confirma un positiu.

Covid a les escoles: totes les dades

Consulta el nombre d’alumnes i grups confinats a Barcelona i Catalunya