Els tractaments de prevenció i algun cas d’urgència es tractaran directament en un dels camps de refugiats. S’hi instal·laran barracons ben equipats per oferir un servei “similar en qualitat al de Catalunya”. La resta de pacients es derivaran a una clínica d’Atenes que treballa únicament amb refugiats.

L’equipament, a càrrec de la Fundació Khora, també ofereix tallers de cuina, educació o sala de cafè i d’oci. El servei d’odontologia es va posar en marxa al novembre del 2016 i ara s’hi sumen voluntaris catalans i d’arreu d’Espanya que participen al projecte ‘Dentist for Refugees’. Al darrere hi ha el Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC), en col·laboració amb dues ONG del sector dental.

De moment, han viatjat fins al terreny un grup de quatre voluntaris, tot  i que la iniciativa ja té més de 150 inscrits, entre dentistes, higienistes i auxiliars. La intenció és allargar el servei durant un any, fins al febrer del 2018, i viatjar en grups de quatre persones, que faran, com a mínim, estades d’una setmana a Atenes.