mascareta carrer exteriors
Foto: Edu Bayer

(ACN) Salut demanarà a la reunió del Consell Interterritorial de Sanitat d’aquest dimecres que es retiri la mascareta en exteriors. El conseller Josep Maria Argimon creu que la mesura, ara com ara, no “té gaire sentit” i creu que el ministeri estarà “receptiu”. Tot i això, el Congrés dels Diputats va aprovar aquest dimarts prorrogar el decret que inclou l’ús obligatori de mascareta al carrer.

En una visita a l’hospital de Figueres, Argimon ha dit que són partidaris de tornar a un decret com el que hi havia al maig, que establia que només calia dur la mascareta al carrer si no es podia garantir la distància de seguretat.

Buscaran el consens per eliminar les quarantenes escolars

D’altra banda, el conseller ha dit que treballaran per eliminar les quarantenes dels escolars no positius, però que buscaran el “consens”. “No tindria sentit que es fes aquí i a València, no”, ha afirmat. Les paraules del conseller topen amb les que va dir aquest dimarts la portaveu del govern, Patrícia Plaja, durant la compareixença posterior al consell executiu. Va arfimar que si no s’aconseguia aquest consens, Catalunya aplicaria de tota manera la mesura perquè tenia marge per canviar el protocol.