Nou web certificat covid

El Departament de Salut habilita un web nou per descarregar el certificat de la covid. S’ha creat un nou portal de Salut únicament per baixar el passaport de la covid, sense haver d’entrar dins de La Meva Salut, que la setmana passada va saturar-se per l’allau de demandes per obtenir el certificat. Es fa amb l’objectiu de descarregar-lo més fàcilment i no col·lapsar La Meva Salut, la pàgina des de la qual es poden fer molts altres tràmits de salut.

Aquest nou web és un enllaç directe a La Meva Salut, que no posa en risc ni el seu web ni l’aplicació mòbil. D’aquesta manera, es vol evitar el bloqueig de la intranet de salut pública, per on s’accedeix a l’espai personal de salut digital i es demanar hora per visitar-se als centres d’atenció primària.

Saturació de La Meva Salut

Divendres passat, el web i l’app de La Meva Salut van quedar saturats i molts ciutadans no van poder accedir-hi per descarregar-se el passaport de la covid. L’allau d’entrades a la pàgina i a l’aplicació van col·lapsar el sistema informàtic i, en alguns casos, els usuaris no van poder accedir-hi i, en d’altres, van haver d’esperar més d’una hora per descarregar-lo.

L’obligatorietat del passaport de la covid està fent revifar l’ús fraudulent del certificat, i també s’estenen les ofertes ganxo per aconseguir codis QR i fer-ne negoci. A l’aplicació de compravenda de segona mà Wallapop proliferen els anuncis en què es promet imprimir el codi en un clauer o en una targeta dura per facilitar-ne l’ús en el dia a dia.