Un vídeo publicat a les xarxes socials mostra com un jove va aterrar amb paracaigudes al carrer del Portal de Santa Madrona, a les Drassanes. L’autor de les imatges és Alex Puig i explica que l’escena es va produir dilluns, 17 de febrer, pels volts de les 23 h. Afirma que dos joves van saltar amb paracaigudes des de la Torre Colom i que ell només va poder captar l’aterratge del segon saltador, després que el primer marxés corrents per abandonar la zona.

L’Alex narra que estava caminant pel carrer quan va veure un home enmig del carrer recollint el paracaigudes després de saltar. “Just vam mirar a dalt i una segona persona va saltar des de la cornisa del terrat de l’edifici. Vaig treure el mòbil per gravar el segon salt, però va ser molt ràpid”, explica, justificant per què només va enregistrar l’aterratge.

D’acord amb la descripció del testimoni de l’escena, els dos saltadors van fer el que es coneix com a salt BASE. Es tracta d’un tipus de paracaigudisme que consisteix a saltar des d’un lloc fix, en aquest cas des d’un edifici. “És una fita complicada, i més si hi ha cotxes a la pista d’aterratge”, afegeix l’Alex. Aquesta modalitat és considerada un esport de risc.

Incompliment de l’ordenança municipal

Per ara, a la Guàrdia Urbana no li consta aquest fet. Fer salt BASE enmig de Barcelona incompleix l’ordenança municipal sobre l’ús de l’espai públic a Barcelona. D’acord amb la normativa, està prohibida la pràctica d’activitats que “puguin posar en perill la integritat física dels usuaris o de l’espai públic”. Aquesta infracció és considerada lleu i preveu una sanció de 750 euros com a màxim.

La quantia de la sanció, però, podria incrementar-se fins als 1.500 euros per “la utilització d’elements o instal·lacions arquitectònics” amb una pràctica que “pot posar-los en perill de deteriorament”. En aquest cas, seria una infracció greu.