Els visitants assidus al Saló Eròtic deuen haver notat alguns canvis. El primer és la distribució dels escenaris. Però la novetat es troba, sobretot, en el contingut dels espectacles. En aquesta edició l’organització ha prescindit de les productores que s’encarregaven de les actuacions i les ha programat la direcció del festival. “Hem decidit directament els artistes, és un gran canvi”, explica la directora artística del Saló Eròtic, Sílvia Rubí. El resultat són espectacles més inclusius, diversos, artístics i, sobretot, feministes.

La sexualitat que educa

Aquesta no ha és l’única novetat de la 27a edició del saló. Els tallers, conferències i xerrades s’han duplicat respecte a l’any passat amb l’objectiu de convertir-se en un referent didàctic sobre sexualitat. “Creiem que hem de prendre aquesta responsabilitat i que hem de començar a fer aquesta aposta clara per l’educació sexual“, Carles Valdés, codirector del Saló Eròtic.

Els canvis sembla que agraden al públic, ja que segons la direcció enguany s’estan venent més entrades que en l’edició anterior del Saló Eròtic. També hi ha més afluència de dones de totes les edats, que evidencien l’èxit d’apostar per una mostra de sexualitat menys basada en la visió masculina. Els canvis en el sector de la pornografia ja han començat i han arribat per quedar-se.