És el moment de recollir els estands dels 160 centres que han participat al Saló de l'Ensenyament... i l'hora de fer-ne balanç. Diuen els organitzadors que el perfil del visitant d'aquest any ha estat una mica més gran que en altres ocasions. No només s'ha limitat a estudiants de primària o secundària sinó també persones que ja s'havien incorporat al mercat laboral. ROSER SOLEY, directora del Saló de l'Ensenyament "Hi ha un tema d'atur i la gent en aquest temps el que fa és ocupar-se i estudiar i formar-se per trobar una millor plaça en el món laboral." Gràcies a la informació que es proporciona al saló, els visitants tenen el seu futur una mica més clar. ELISABETH BALCELLS, estudiant de 2n de batxillerat "Vull estudiar medicina i principalment he vingut a buscar més informació sobre aquesta carrera. I també per mirar altres carreres en cas que no pogués en la carrera de medicina." GEORGINA MUÑOZ, estudiant de 2n de batxillerat "Jo fa tres anys que vinc. Vinc cada any perquè estic una mica indecisa. I jo crec que va molt bé." Els graus de medicina, educació infantil i primària, dret i les diferents enginyeries han estat els més demandats. Pel que fa a la Formació Professional, els cursos més populars del certamen han estat els d'activitats fisicoesportives, sanitat o imatge i so. La celebració del Saló de l'Ensenyament ha coincidit aquesta setmana amb dos certàmens més: Expodidàctica i Futura. Entre tots tres han reunit més de 80.000 visitants.

No només han visitat el saló estudiants de primària i secundària sinó també persones que ja havien estat al món laboral i han volgut ampliar informació. Per aquest tipus de públic s’ha obert el Saló Futura, un espai especialment dedicat a l’oferta de màsters i postgraus que hi ha a Catalunya. I es calcula que durant els propers anys 40.000 estudiants marxaran de Catalunya.

Els estudis més demandats al saló han estat medicina, dret i enginyeria, així com les noves titulacions en Formació Professional relacionades amb l’esport, la sanitat, els serveis socioculturals i el disseny.

Després de cinc dies, el saló tanca però redirigeix els interessats al portal web d’educació contínua Formació365.