La Xarxa de Biblioteques Municipals amplia, fins al 5 de febrer, l’horari de més de 20 biblioteques. Estaran obertes fins a la una de la matinada com a sales d’estudi, amb motiu de l’arribada del període d’exàmens universitaris.

Són dies complicats per a molts estudiants, en especial per a alguns universitaris que després del període de vacances nadalenques inicien el d’exàmens. Per tal que els puguin preparar en condicions adequades, més de 20 biblioteques municipals i algunes d’universitàries obren sales nocturnes de 21 a 1 h, a més d’estar obertes durant els caps de setmana i festius.

Les biblioteques que han ampliat horaris ho fan com a sales d’estudi i, per tant, no ofereixen els serveis bibliotecaris habituals, com el de préstec d’ordinadors portàtils o la reserva de sales de treball en grup.

Una de les que té més afluència d’estudiants durant aquests dies és la del Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. De fet, és una de les més grans, però això no és motiu per assegurar-se un bon lloc. Un dels asidus de la biblioteca assegura que diumenge a les 18 h tots els seients estaven ocupats i “molts companys es van asseure a terra“. Un altre universitari apunta que per obtenir un seient “s’ha d’agafar lloc des del matí“.

Una altra de les més visitades és la biblioteca de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona.