discoteca Aire Chicas

L’Ajuntament de Barcelona ha precintat aquest dimecres la icònica discoteca LGTBI Aire Chicas, del grup Arena, durant sis mesos per quadruplicar l’aforament permès en un control de la Guàrdia Urbana.

Fonts municipals expliquen que els fets es van produir el 12 de març del 2022 a les 3.50 h. Poc abans s’havia rebut una alerta al 112 provinent d’una persona des de l’interior del local, denunciant que hi havia molta gent a la discoteca. La Guàrdia Urbana es va personar al local, al carrer de la Diputació i va comprovar com el controlador de l’entrada indicava 572 persones quan l’aforament màxim és de 150 persones, és a dir, el multiplicava per quatre. Les mateixes fonts asseguren que els agents van verificar a l’interior del local l’excés d’aforament i que” tant la sala de ball així com la barra o els serveis eren totalment inaccessibles”. Davant el greu risc que comportava per a la seguretat de les persones i per preservar la seva integritat física es va desallotjar la sala.

Un cop la resolució del procediment sancionador ha esdevingut ferma en via administrativa, s’ha procedit al precintament com a sanció, 181 dies de tancament per excedir l’aforament permès, gairebé quadruplicant-lo.

La versió dels responsables d’Aire Chicas

Segons expliquen els responsables de la discoteca, quan la Guàrdia Urbana van fer un control d’aforament de la discoteca “no van comptar les que realment hi havia a dins del local”.

A més, expliquen, els propietaris del local no els van fer arribar l’expedient i per aquest motiu no van poder presentar les al·legacions pertinents dins el termini. Això ha fet que l’expedient tirés endavant i acabés en un precintament de sis mesos, “sense opció a fer al·legacions i amb un preavís de tancament de només 48 h”. Tot i això, l’equip jurídic del grup Arena ja ha presentat un recurs contra el tancament.

Ada Colau respon als responsables de la sala

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha respost a la publicació que els administradors d’Aire Chicas han fet a través d’Instagram denunciant la situació. L’alcaldessa explica els motius del tancament i expressa la voluntat que puguin regularitzar la situació i reprendre l’activitat “com més aviat millor”.