La Junta Constructora de la Sagrada Família cedirà a l’Ajuntament de Barcelona una part del solar adquirit recentment al carrer de Mallorca perquè s’hi pugui instal·lar l’Agrupament Escolta Antoni Gaudí de forma temporal.

L’espai es troba al carrer de Mallorca, 424

El temple condicionarà l’espai, que fa uns 200 metres quadrats i està situat al carrer Mallorca 424, perquè sigui la seu provisional de l’Agrupament Escolta Antoni Gaudí.

La protesta dels escoltes ha donat fruits

L’Agrupament Escolta Antoni Gaudí fa 63 anys que té la seu en un espai del recinte del Temple de la Sagrada Família. Recentment la junta rectora els va comunicar que havien de marxar el setembre del 2020 sense oferir-los cap local alternatiu. Va ser aleshores quan L’Ajuntament els va oferir un espai a la Fàbrica del Sucre, però l’equipament no estarà disponible fins d’aquí a tres anys com a mínim. Des del primer moment que van conèixer la notícia, l’agrupament s’ha mobilitzat per aconseguir que la Sagrada Família no el deixi al carrer mentre no sigui una realitat el projecte de la Fàbrica del Sucre. El 8 de febrer es van manifestar per reclamar una solució. Aleshores el Patronat els va oferir allargar l’estada i poder-se quedar al local actual fins al novembre del 2020.

Suport municipal

L’Ajuntament ha mediat amb els representants del temple, que finalment han fet pública la proposta de cedir provisionalment un local alternatiu fins que es puguin traslladar definitivament. La Junta Constructora de la Sagrada Família ha fet arribar la proposta a la regidora d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, i al gerent del districte de l’Eixample.

L’Agrupament estudia la proposta

Abans d’acabar la setmana, l’Agrupament Escolta Antoni Gaudí ha de dir si accepta l’espai proposat. De moment, abans de dir que sí, vol acordar quines són les intervencions que cal fer-hi perquè hi puguin desenvolupar les seves activitats i també consultar a les famílies quin és el seu parer, després que els han acompanyat en tot aquest procés per buscar una seu que els permetés continuar amb l’activitat.

L’espai dels escoltes serà un museu

Els espais que actualment ocupa l’agrupament havien estat les dependències on Antoni Gaudí va viure i treballar en els seus últims temps, dedicat totalment a la Sagrada Família. La Junta Constructora té previst iniciar l’enderrocament d’una part d’aquestes dependències durant el mes de novembre i, posteriorment, construir-hi un espai en memòria de Gaudí que reprodueixi com va viure i treballar l’arquitecte, així com un accés de seguretat a la zona de la cripta.