L’estrella de la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família compleix un any de lluentor. Va ser una de les grans fites dels darrers anys en la construcció de la basílica i, per aquest motiu, s’ha estrenat un vídeo amb el nom ‘Un any al cel de Barcelona’, en què es resumeix el procés de l’estrena. Des de la construcció de la torre, al disseny de l’estrella i la benedicció final, durant un acte que van seguir molts barcelonins en directe, al peu de la Sagrada Família.

Una estrena amb cultura popular, missa solemne i benedicció

L’estrella es troba dalt la segona torre més alta de la Sagrada Família. Es va triar com a dia de la inauguració el 8 de desembre, amb motiu de la Immaculada Concepció. El programa va començar al matí, amb el que va ser el primer cop que es duien a terme exhibicions de cultura popular a l’interior del temple. Al vespre, el Cardenal Joan Josep Omella i Omella, Arquebisbe de Barcelona, va oficiar una missa solemne que va concloure amb la benedicció de la torre i l’encesa de l’estel.

Des d’aquell moment, es va il·luminar durant els vespres nadalencs i des de finals de febrer cada dia juntament amb les façanes del Naixement i de la Passió. 

Culminació de dues noves torres el 16 de desembre

Si l’any passat el gran objectiu va ser l’encesa de l’estrella i, de retruc, la culminació de la torre de la mare de Déu, aquest any les mirades estan posades a dues torres dedicades als Evangelistes, la de Lluc i la de Marc. Fa dies que s’hi treballa per il·luminar-les per primer cop el proper divendres 16 de desembre, un cop acabi el tradicional Concert de Nadal de la Basílica.

Amb aquestes dues, ja s’hauran culminat tres de les sis torres centrals. A continuació es preveu acabar les torres dels Evangelistes Joan i Mateu l’any 2023, i finalment, la torre central, dedicada a Jesús, el 2026.