(Agències) El president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps, ha afirmat que es “buscarà la solució” adient perquè tots els veïns que ho vulguin puguin quedar-se al barri. Ho ha dit en l’acte de resolució de la primera convocatòria del Fons d’Acció Social del temple i després de la reunió que l’Ajuntament i els afectats van mantenir el mes passat per la construcció de l’escalinata que donarà accés al monument per sobre del carrer de Mallorca.

Camps ha apel·lat al diàleg i a “no tancar-se en banda” per arribar a un acord i ha dit que l’executiu local s’ha mostrat dialogant. A més, ha confiat en l’entesa amb l’associació de veïns perquè ja hi ha hagut col·laboracions anteriors. “Parlant la gent s’entén”, ha indicat.

La Junta Constructora podria aixecar un centenar de pisos

Camps ha recordat que la Junta Constructora ha comprat els terrenys del carrer de Mallorca entre Lepant i Marina i ha assegurat que aquest fet podria ser el punt de partida per a una possible solució per una part de les famílies afectades. En aquests terrenys es podrien construir entre 113 i 138 habitatges, segons la classificació que faci el consistori, i ha remarcat que “primer cal saber com vol afrontar l’Ajuntament la situació i quina és la seva predisposició”.

Hi ha un miler d’habitatges afectats

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Laia Bonetes va comprometre el maig passat a desencallar el conflicte per l’encaix de l’escalinata de la Glòria de la Sagrada Família, amb una “solució definitiva”, abans que acabi aquest mandat, el 2027. Segons els plans actuals, el temple vol construir una gran escalinata a la façana que dona al carrer de Mallorca, just on ara hi ha blocs de pisos. De fet, així ho preveu la planificació urbanística de la ciutat, el PGM, que manté un total de 1.020 habitatges afectats.

Pel consistori, la solució urbanística que pactin ha de partir de dues premisses: garantir el dret a l’habitatge i posar fi a la provisionalitat. Bonet va assegurar que si aquesta solució, a la qual també hauria d’arribar la Junta Constructora de la Sagrada Família, comporta “l’expropiació forçosa” dels veïns de l’entorn, aleshores l’haurà d’afrontar la Junta.