Les temperatures que s’han assolit durant el darrer cap de setmana han estat més pròpies del mes de juny que no pas del mes de març. Segons els registres de l’Observatori Fabra, que recull dades des de 1914, aquest diumenge, 16, ha estat el cinquè registre de temperatura màxima més calorós d’un mes de març. Aquest dilluns les temperatures encara són més altes i, de moment, ja s’han assolit els 24.2ºC.

La calor dels darrers dies no és la normal per a l’època de l’any i durant els propers dies es normalitzarà. De fet, aquest dijous, dia 20, a les 17.57 h, canviarem d’estació i arribarem a la primavera amb força moviment meteorològic. El proper cap de setmana les temperatures baixaran uns 10ºC, respecte de les que tindrem aquest dilluns, i els valors màxims podran estar entorn dels 15ºC.

Les previsions a més llarg termini també indiquen que es mantindran aquesta valors de temperatura durant la resta de mes, que, de fet, són els valors propis d’aquest mes.

Els models meteorològics també assenyalen la possibilitat de ruixats a partir de dissabte al migdia i bona part de diumenge.