La ruta ha durat tot el dia. Els assistents han pogut desplaçar-se amb un bus turístic reconvertit en una exposició mòbil que porta per títol “L’estat turístic”. En l’interior aquells que s’hi han acostat hi han pogut trobar dades i cartografies sobre l’activitat turística a la ciutat. A més, s’hi han pogut veure desenes de càpsules audiovisuals amb entrevistes a diversos agents per tal de dibuixar els diferents fenòmens que hi ha al voltant del turisme de la ciutat. Aquesta exposició mòbil s’ha pogut veure al llarg de la setmana en diversos indrets turístics de la ciutat.

El comissari de l’exposició, Ramon Faura, ha explicat que l’objectiu no era posicionar-se sinó mostrar dades objectives: “El debat està molt incendiat i gairebé és una batalla a mort. A més, és un debat molt viciat de retòrica de bar i la gent parla sense saber les xifres. Volíem ordenar el material per tenir un debat lúcid.”

La ruta ha començat al Parc Güell amb la intervenció de l’antropòleg Gerard Horta, que ha parlat sobre l’antropologia social i el turisme. A parir d’aquí el bus ha fet set parades més, on han tingut lloc conferències del professor d’història de l’art a l’ETSAB Juan José Lahureta, l’antropòloga Saida Palou o Javier Mariscal, entre d’altres. La ruta acabarà amb un espectacle que combinarà la música amb una projecció d’un audiovisual creada expressament per a l’ocasió, mitjançant dades, imatges i cartografies vinculades amb l’imaginari turístic.