ISABEL BUIL, directora de la Fundació Affinity "Es un guiño a la gente que tiene perro, que sepa que realmente a ciertos lugares puede ir con su perro, y también a los propietarios de los establecimientos, a animarles que tengan esto presente y dejen entrar a los perros." JORDI QUINTANA "Normalment si ets un client habitual l'amo ens deixa. Però costa, costa que el primer dia que vas a un bar t'hi deixin entrar el gos." TOMÁS ÁVILA, Chelo Bar "Mientras el perro esté bien educado, excluirlo de un local público es un poco ridículo, la verdad. Si el perro está quieto y sentado que mas da que esté dentro, fuera o en la calle."

La Fundació Affinity proposa una ruta per 24 establiments del centre de la ciutat on els clients poden entrar amb la seva mascota durant les Festes de la Mercè. Els organitzadors volen donar a conèixer aquesta opció als amos i animar més propietaris de locals perquè hi permetin l’accés als gossos.

La ruta “petfriendly” recorre 24 bars, restaurants, botigues i galeries d’art on permeten l’entrada de gossos. Tots ells són a prop dels principals escenaris de les Festes de la Mercè. Per reconèixer aquests locals, s’ha col·locat un segell identificatiu a cada porta. La Fundació Affinity vol animar més propietaris d’establiments perquè hi permetin l’accés amb mascotes.

La tercera Festa dels Animals ha començat aquest matí a la Mostra d’Associacions de la plaça de Catalunya. Aquest cap de setmana i el dia 24 s’incidirà en la tinença responsable d’animals de companyia. Hi desfilaran animals en adopció, s’hi faran xerrades sobre l’educació i la cura de mascotes.