Acusats en el judici del procés

(ACN/redacció) Dos jutjats diferents han resolt en sentit contrari la mateixa petició de la fiscalia: suspendre el tercer grau dels presos independentistes.  Així, el Jutjat de Vigilància Penitenciària número 5 ha tornat Josep Rull i Jordi Turull al segon grau, com ja va fer fa dos dies amb cinc presos independentistes més. En canvi, el Jutjat de Vigilància Penitenciària número 1 manté el tercer grau per a Carme Forcadell i Dolors Bassa.

Rull i Turull, en segon grau

En el cas de Rull i Turull, la suspensió s’ha produït el mateix dia que la fiscalia n’hagi fet la petició, segons ha publicat a Twitter el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

D’aquesta manera, ja són set els polítics presos als quals s’ha suspès el tercer grau, tots els que compleixen condemna a la presó de Lledoners i depenen del jutjat número 5. Des que se’ls va concedir el règim de semillibertat, han pogut passar dos caps de setmana fora de la presó.

Forcadell i Bassa, en tercer grau

Pel que fa a Carme Forcadell i Dolors Bassa, el jutge ha desestimat la suspensió cautelar del tercer grau que havia demanat la fiscalia. El magistrat argumenta que aquesta suspensió només es pot fer quan es presenta el recurs d’apel·lació davant el tribunal sentenciador, és a dir, el Suprem. En aquest cas, en canvi, es tracta d’un recurs d’alçada interposat al jutjat de vigilància penitenciària contra una resolució administrativa de la Generalitat. Ara, el jutge ha donat 10 dies a Forcadell i Bassa perquè presentin al·legacions al recurs de la fiscalia.

D’altra banda, el mateix jutjat ha rebutjat pronunciar-se sobre l’aplicació de l’article 100.2 a Bassa, que pot sortir tres dies a la setmana durant vuit hores al dia per tenir cura d’un familiar d’edat avançada. El magistrat argumenta que la situació ja està superada per la concessió del tercer grau.